Alla inlägg under augusti 2012

Av Emelie - 22 augusti 2012 16:12

Hej,

Simon blev extra grinig och grät med ett gråt som jag aldrig hört tidigare. Kände att något inte stod rätt till, ringde vårdcentralen och fick en akuttid. In med båda barnen i bilen ( då Jonas jobbar kvällen) och ner till vårdcentralen.

När vi väl kom in till doktorn var Hugo en super storebror. Höll Simon i handen medan Doktorn tittade i båda öronen. Simon ville dock inte vara med, många tårar. Visade att han hade dubbelsidig öroninflammation.
Så nu ska han äta penicillin i 5 dagar, hoppas att det ger resultat snabbt!

Kram

Av Emelie - 22 augusti 2012 10:59

Varning! Detta inlägg är ett gnäll inlägg...

Inatt har verkligen killarna satt sin mamma på prov! Det härliga i kråksången är att jag hade ett viktigt möte kl 9 som man ville se lite utvilad ut till. Men nej!

Jag somnade strax efter kl 22, kl 23:04 hade Simon tappat nappen, in med den igen. Kl 00:27 ropade Hugo att han var kissnödig. Upp, hjälpa honom på toaletten. När vi väl lagt oss igen och släckt lampan ville han ha vatten. Upp igen fixa vatten till Hugo, kl 01:30 ville Simon äta sitt nattmål. Upp värma maten, ge mat, lägga honom i sin säng. Kl 03 vaknade Simon och var orolig, byte då blöja på honom. Han somnar om, dock bestämmer Simon sig att kl 04:20 är det morgon. Och där kände jag att super krafterna som mamma var borta. Så Jonas fick ta honom.

Hugo och jag sov till kl 07 innan det var dags att gå upp, tror jag kunnat sova till kl 10 utan problem.
Så jag ska lägga mig en stund nu.

Klart slut!
Kram

Av Emelie - 21 augusti 2012 21:25

Hej,

Hugos första dagisdag, efter sitt 10 veckors långa sommarlov, gick fint. Gick in på avdelningen som ingenting och hade haft det kanon bra med sina kompisar.

Fröknarna sa att det hade varit lite tomt utan Hugo i sommar. Jaså? Svarade jag. Ja han får oss alltid att skratta, så härliga kommentarer och historier han har, fick jag till svars. Lik sin far antar jag?!!?

Simon är sitt vanliga jag igen. Febern är borta och aptiten är nästan tillbaka, härligt!
Mamma och pappa kom upp på ett spontant fikabesök i eftermiddags. Mysigt! Killarna älskar att få besök och även jag.

Hugo och Jonas sover, Simon är på g. Han har fått lite svårt att slappna av det sista. Mycket handlar just nu om att han inte får missa något, spana in och ta efter. Utveckling kalas det! Bara att vänta ut den så blir nog nattningarna lätta igen :)

Godnatt!
Kram!

Av Emelie - 20 augusti 2012 10:16

Nu har Simon snart sovit i 2 timmar. Förmiddagsluren brukar vara på max 60 min.
Är bra att sova när man inte är riktigt bra...



Av Emelie - 20 augusti 2012 08:03

Hej,

Simon har gått och fått feber. Igår låg den mellan 38,2 - 39,1. Han är ingen kille som gillar att ligga i famnen och mysa, men det gjorde han hela dagen igår, till och med sov i min famn. Så han var verkligen inte sig själv.

Natten ska vi inte prata om. Sova i sin egna säng var stort nej, så Simon har sovit bredvid mig. Vi somnade ordentligt vid 02, först då slappnade han av ordentligt och kom till ro. Sedan har jag vaknat till och från och känt på honom. Barnen vaknade samtidigt idag kl 7:30, känns okej fast så få tim med sömn.

Idag är Hugos sista sommarlovsdag, imorgon börjar dagis igen. Hugo har varit ledig i 10 veckor, tyvärr inte så mkt sommarväder. Men vi har haft roligt ändå.

Nu frukost och en stor kaffe till mig, så hoppas jag febern ger med sig. Nu hade han 37,5 så lite feber är kvar.

Kram!

Av Emelie - 18 augusti 2012 22:14

Hej,

Igår var vi bjudna på garden party hos min farmor som fyllt 70 år härom dagen. Mycket trevligt!

Farmor hade verkligen valt rätt dag, härlig eftermiddag och kvällssol. God mat, trevligt sällskap av släkt och vänner till farmor och farfar. Blev en sen kväll men vad gör det när barnen var exemplariska. Båda somnade i varsin vagn och hade ett toppen humör under kalaset. Är lycklig lottad som fått så fina, lätta och underbara barn.

Idag har vi alla varit lite små sega och inte gjort något speciellt. Skönt kan jag lova!

Imorgon bär det av till flygplatsen. Sista minuten resa till Cypern med familjen. Skoja bara, vi blir kvar på svensk mark, däremot ska vi möta upp mammas kusin Paul från USA som är i Sverige för jobb. Han blir kvar några extra dagar för att umgås med släkten. Ska bli kul att även få presentera honom för Simon.

Godnatt! Kram

Av Emelie - 16 augusti 2012 19:45

Hej,

Mamma ringde och hörde om vi ville hänga med och bada, det tackar man ju inte nej till.

Så efter att lite fika, badkläder och annat som skulle packas med packats, så begav jag och barnen oss iväg för att möta upp mamma och Elin vid lygnen i sätila.
Vattnet var inte jätte varmt, men killarna badade endå. Riktigt varmt och skönt var det i solen det kan jag lova!

Jonas är och fiskar och jag ska försöka få barnen i säng. Simon är nog inga problem, Hugo tog sig en 30 minuters tupplur i bilen på vägen hem. Där kan det bli sent, Så det får bli extra mycket mys med Hugo när Simon lagt sig.

Kram

Av Emelie - 15 augusti 2012 18:46

Hej,

Jag och Hugo blev sugna på att besöka biblioteket i eftermiddags, så på med skor, Simon i vagnen så gick vi ner.

Jag tycker att det är en liten magisk stämning inne på bibliotek och mysigt på något sätt. Kommer ihåg när jag var liten och åkte med mamma till biblioteket och lånade böcker. Det var mysigt att gå runt bland alla böcker, sitta ner och läsa någon sida för att se om boken var som man hoppades.

Jag hoppas kunna föra över den känslan till Simon och Hugo oxå. Vi var på biblioteket i ca 40 minuter. Hugo hittade snabbt 4 böcker han ville låna. Men sedan satt vi kvar och läste och bläddrade i några fler. Så ikväll är sagan redan vald.

Nu blir det sen middag här!
Kram

P.s jag bloggar från mobilen, därför blir det STORA bilder, du får ha överseende med det :) D.S

Presentation


Emelie heter jag, mamma till världens bästa killar samt har fått världen bästa man på kroken =) Bloggar om livet hos oss.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards