Alla inlägg under februari 2014

Av Emelie - 17 februari 2014 08:25

Godmorgon,

Öken! Trodde verkligen igår att Simon skulle fixa att gå till dagis idag. Han var sig själv, lekte och såg pigg ut. Idag är det som att vända på en hand; snuvig, feber, hosta och hängig. Vill bara sitta i knät och gosa. Så Simon blir hemma idag och imon så han blir ordentligt frisk!

Hugo ville vara hemma han oxå idag och hänga med mig och Simon. Annars är han välkommen ner i 5 timmar om Simon är hemma. Vädret är tråkigt och grått, så det blir inne mys med film har jag och Hugo bestämt. Med kuddar och täcken i soffan blir filmtittandet perfekt.

Ses!
Kram

Av Emelie - 16 februari 2014 08:51

God morgon,

Vädret är pissigt! Sömnen är skit! Tålamodet borta! Gud hjälpe mig känner jag!!

Simon somnade i okej tid igår, vaknade till vid 22:50 och somnade om vid 23:30. Sen har han vaknat i gång i timmen. Varit orolig och haft svårt att somna om. När han ropade till vid 05:50 vaknade Jonas oxå och tog ut honom på en promenad i vagnen. Så jag fick sova i två timmar utan att bli störd - lyxigt!!

Frukosten är intagen, bara kaffet som ska börja drickas på oxå. Tanken är att försöka få Simon att sova en kortis redan nu. Förstår att han är trött när han inte sover ordentligt på natten!!!

Kram kram

Av Emelie - 15 februari 2014 10:39

Hej,

Ont i kroppen och huvudvärk från jag vet inte vad. Är nog följderna efter några nätter med mer vakenhet än sovtimmar. Men Simon är nästintill sitt vanliga jag idag, bara lite hosta och snuva kvar. Febern är bota vilket är skönt.

Jonas och jag har pratat under några veckors tid om att ta bort Simons spjälor på ena sidan av hans säng. Idag slog vi till och fixade det. Ena sida med spjälor och andra sidan med en "brädda" så han kan gå i och ur själv.

Hugo har vaknat på fel sida. Allt är mega jobbigt, det bara gnälls och ledsen till och från. Det bästa vore om han sov middag, men det är nog svårt att få till. Får bli tidigt i säng istället.

Ska åka och handla om en stund. Eftersom Jonas jobbade kväll igår på alla hjärtansdag får det bli mysmiddag idag istället. Sedan är det annat som är slut som oxå behöver handlas hem. Måste bara hitta orken först....

Kram

Så här bra blev Simons säng :)

Av Emelie - 14 februari 2014 20:18

Hej,

Simon är fortfarande jätte sjuk och snittar med en feber på 39,9. När jag kom hem från jobbet vid 17, tog jag tempen som visade 40,2 grader. Simon fick alvedon och en timma senare var febern "nere" på 39,9 grader. Man känner sig så maktlös som förälder, speciellt när Simon inte kan berätta tydligt hur han känner sig. Jag hoppas på en bättre natt än den som var, och en morgondag med en feber på 38 grader.


Jag blev glad när jag bläddrade i boråstidning och såg att min alla hjärtansdag hälsning till mina fina killar kommit med. Älskar er över allt annat!!!

Nu feber yrar Simon igen, ses!
Kram kram

Av Emelie - 13 februari 2014 18:36

Hej,

Morgonen började som vanligt men vad snabbt det kan vända! Blev uppring av dagis kl 10:40 att Simon hade 40 graders feber och var jätte ledsen. När jag kom mötes jag av en ledsen Simon som inte alls såg ut som vanligt. Glansiga ögon och en hand på höger öra, direkt kände jag att tid på vårdcentralen är ett måste. Öroninflammation kände mamma magkänslan och det visade sig vara rätt efter besöket hos vårdcentralen. Så nu blir det penicillin i några dagar.

Kram

Av Emelie - 12 februari 2014 20:14

Hej,

Vardagspussel på hög nivå blir det när dagisschema ska fixas, barn som ska lämnas, hämtas, middag som ska lagas, ett hem som inte ska förfalla, en tvättkorg som inte ska svämma över, handla det nödvändigaste, med mera, med mera, ja ni fattar nog.

Att ha rutiner är på vardagar A och O för att vår familj ska fungera. Alla vet vi vad som gäller när vi kommer hem. Är det inte allt för sent, sticker Hugo ut till sina kompisar. Simon och föräldern som är hemma startar igång en tvätt och börjar med middagen. När middagen är klar rings Hugo hem och vi äter. Efter middagen är det tv tittande för barnen, förälder fixar i köket, gör matlådor till morgondagen, plockar i och ur diskmaskinen. När det är gjort är det på med pyjamas för barnen, tandborstning och välling tajm för Simon. Simon somnar och läggs i sin säng. Hugo kollar tv och förälder plockar iordning i hemmet, lägger fram kläder, ser så jacka, mössa och vantar är framtaget till nästkommande dag. Hugo lägger sig (nu är klockan ca 20:00) och somnar och en liten stund av egentid innan det är dags att själv gå och lägga sig finns till förfogande.

Även om vardagspusslet med rutiner låter trist, är jag lycklig över att ha det livet jag har! Utan rutiner hade vardagspusslet slutat i kaos med överfulla tvättkorgar, ett smutsigt kök, hungriga magar, trötta barn som inte kom i säng i tid, inga matlådor, ett hem som hade varit förfallet och ett ekande kylskåp.

Dags att återgå till rutin: hänga tvätt!
Kram

Av Emelie - 11 februari 2014 21:53

God afton,

Onsdag imon redan, dagarna går så fort! Vips så är det fredag och helg igen...

Simon ville lägga sig strax innan kl 19 och äta välling i sin säng. Skönt när barnen själva känner att det vore skönt att få lägga sig. Sedan passerar ju sömntåget precis i rätt tid oxå. Hugo var trött han oxå, men inte lika villig till att lägga sig. Mycket prat om dagis och skola just nu när det är läggdags. Han vill gärna börja skolan samtidigt som det känns läskigt att lämna trygga dagis. Stor vill vara liten och liten vill vara stor.

Har lagt fram allt till imorgon då det är jag som lämnar och Jonas hämtar. Nu är det dags att blunda några timmar.
Kram

Av Emelie - 10 februari 2014 20:46

Hejsan,

Måndag kväll och barnen sover (äntligen då det var svårt för dem att somna ikväll). Men skam den som ger sig.

Jag har hittat något så bra! Lappar som man stryker fast på jeans. Hugo har en förmåga att alltid få håll på sina jeans och det på knäna. När det är håll är det stort nej till att använda dem. Det kostar att köpa nya jeans var tredje vecka. Men med dessa perfekta lappar att bara stryka fast på ett kick, blir jeansen hela och okej att använda igen. Så för dig som står med trasiga byxor, finns dessa lappar att köpa på panduro. Lätt värd var enda krona, 39 kr för två stycken! Billigare än att köpa ett par nya jeans för ca 200 kr.

Hoppas din vecka börjat bra :)
Kram

Presentation


Emelie heter jag, mamma till världens bästa killar samt har fått världen bästa man på kroken =) Bloggar om livet hos oss.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards